دشت لالی
موقعیت جغرافیایی
شهرستان لالی ۱۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و در شمال استان خوزستان است، در شرق و شمال شرقی به بخش اندیکا و در جنوب و جنوب شرقی به بخش مرکزی شهرستان مسجدسلیمان محدود می شود و نیز ازشمال غرب با بخش سردشت و دزفول و از غرب با شهرستان گتوند همسایه است.

مسجدسلیمان – دشت لالی
لالی به دلیل اینکه دشتی هموار،صاف (لال)است.که به دشت لالی معروف بود و در زمان حضور انگلیسی ها دراین منطقه به آن laliplain یا دشت لالی می گفتند.
دشت لالی یا دشت لاله های سرخ لقبی است که به خاطر رویش گلهای لاله و شقایق های آتشین در فصل بهار به رنگهای متفاوت عنوان لالی را به خود گرفت.

پل لالی / بزرگترین پل معلق ایران
سوابق و پیشینه تاریخی شهرستان لالی
لالی پیشینه تاریخی کهن دارد؛ چنان که حدود ۶۰ سال قبل پروفسور گریشمن، باستان شناس فرانسوی، قدیمی ترین آثار سکونت انسان در فلات ایران را در غاری در شمال لالی به نام غار «پبده» کشف کرد. گریشمن معتقد بود که ۱۵ هزار سال پیش مردمانی که در غار پبده می زیسته ، اجداد بختیاری ها بوده اند. پس دور از انتظار نیست که لالی در دوران های تاریخی مختلف از کانون های زندگی در ایران بوده باشد؛ زیرا، اکنون آثار ارزشمندی از دوره های مختلف زندگی بشر در لالی برجا مانده که نشان دهنده زیست و تمدن در منطقه است. آثار پل های بسته شده بر رودخانه ها، بقایای قلعه های ساخته شده بر فراز کوه ها و دشت ها، نقش برجسته های صخره ها وکوه ها، آثار شهرهای باستانی ایرانشهر، چال شهرو بنوار در شهرستان لالی، همه از رونق لالی در ادوار گذشته حکایت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)